Таку думку висловив Президент України Володимир Зеленський на брифінгу у Тернополі. Сьогодні, 18 вересня, він приїхав з візитом в область, передає 24 канал.

Зверніть увагу На Донбасі бойовики здійснили провокативні постріли біля Водяного

"Сьогодні у нас режим тиші. Так, неідеальний, він виконується з деякими провокаціями", – сказав Зеленський.

Також він додав, що наразі він не може сказати, скільки ще продовжуватиметься режим тиші.

Ми робимо все, щоб він вийшов на постійний рівень,
– підкреслив Зеленський.

За словами глави держави, про стабілізацію ситуації в країні не мовиться, поки триває війна. Однак "це все одно великий крок", вважає президент.

"Мені здається, це той найперший пункт (Мінських угод, – 24 канал), якого ми сьогодні майже повністю досягли", – додав Зеленський.

Яка ситуація на Донбасі: останні новини

  • Сьогодні, 18 вересня, бойовики 1 раз порушили режим припинення вогню. Біля Водяного окупанти здійснили провокативний постріл із підствольного гранатомета. На інших ділянках – тиша.
  • Протягом 17 вересня окупанти вкотре порушили мирні домовленості на Донбасі. Бойовики здійснили провокативні постріли біля Новогригорівки.
  • Ситуація на 15 вересня на лінії зіткнення залишалася контрольованою. З початку доби порушень режиму перемир'я не виявили. Також спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні зафіксувала порушення з боку проросійських бойовиків на непідконтрольній Україні території.
  • За добу 14 вересня на Донбасі проросійські бойовики тричі порушили режим всеосяжного припинення вогню. Окупанти здійснили неприцільні постріли та запустили безпілотний літальний апарат.


Карта окупованих територій / Інфографіка 24 каналу