Російський уряд помітно виснажується, заявив заступник держсекретаря США Стівен Біган під час конференції "На шляху до Варшавського безпекового форуму". Його цитує Укрінформ.

Цікаво Росія ухвалила санкції проти Німеччини і Франції через отруєння Навального, – Лавров

Він підкреслив, що таке "виснаження" може бути наслідком санкційного тиску, а також посилення активності НАТО та ЄС у Чорноморському регіоні й підтримки держав тут.

Можливо, ми спостерігаємо певну віддачу від цих тривалих "інвестицій". Було б занадто оптимістично очікувати негайного результату від тиску Заходу. Та очевидно, що російському уряду доводиться приймати дедалі складніші рішення в контексті залучення ресурсів,
– заявив Стівен Біган.

Відтак він переконаний, що Росії зацікавлена в пролонгації зі США договору СНО-ІІІ. Мовиться про договір щодо скорочення й обмеження наступального озброєння.

"Я впевнений, що ми знайдемо спосіб це зробити. Та я не думаю, що росіяни спроможні інвестувати в стратегічну модернізацію або розширення своїх систем так, щоби конкурувати з нами", – переконаний представник Держдепу.

Що відомо про санкції проти Росії?


Їх почали вводити у 2014 році після агресії проти України. Санкції підтримали понад 40 держав, серед яких США, Канада, Японія, Австралія, ЄС, Україна й неформально Китай.

Вони обмежують Росію в можливості співробітництва, постачання окремих видів технологій. Крім того, санкції згубно впливають на економіку Росії.