Наразі "Дом" перебуває під опікою Міністерства культури та інформаційної політики. Про це в інтерв'ю "Радіо Свободі" повідомив міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

До теми Резніков розповів, коли стратегію економічного розвитку Донбасу внесуть до Ради

Принципове рішення ухвалене про передачу "Дому" під опіку нашого міністерства і остаточну крапку поставить парламент, якщо ухвалить рішення про бюджет на 2021 рік. Я маю надію, що ми отримаємо співпрацю з телеканалом,
– зауважив Резніков.

Водночас, за його словами, відомство вже відпрацьовує систему донесення сигналу "не тільки телевізійного, але й телерадіомовлення та інших варіантів" на окуповані території.

"Це виклик, ми над ним працюємо. Думаю, що через певний період часу ми зможемо, навіть розказати, яка це буде безпосередньо програма. Телеканал "Дом" – один із інструментів, який має доносити цей сигнал, але не єдиний", – сказав міністр.

Що відомо про телеканал "Дом"

  • 1 березні 2020 року на базі державного телеканалу іномовлення UATV почав транслюватися телеканал "Дом".
  • Його основною метою є повернення жителів окупованих територій до політичного, культурного та громадського життя України.
  • Канал транслюється у цифровому та аналоговому мовленні на тимчасово окупованих територіях Донбасу.
  • У вересня "Дом" створив серію відеороликів. Їхньою метою було донести людям, що Україна є домом для кожного. Герої роликів спілкуються українською та російською мовами.