Першим на результати американських виборів у Росії відреагував голова комітету Ради Федерації з міжнародної політики Костянтин Косачьов у своєму фейсбуці.

Читайте також Зеленський та інші політики привітали Байдена з перемогою на виборах президента США

Зрозуміло, що весь ліберальний світ, союзники США й усі, хто розраховував на ідеологічну небайдужість останньої наддержави, сьогодні натхнені. Тому з перемогою демократа можна чекати реваншу всіх неконсервативних сил у всьому світі,
– заявив російський політик.

Він заявив, що це призведе до "збільшення русофобії" в Європі. Крім того, росіянин для чогось пригрозив Україні, заявивши, що перемога Байдена призведе до збільшення кількості жертв на Донбасі.

"Як і в багатьох інших гарячих точках світу. Так само більше санкцій з політичних мотивів, якщо говорити про прямі й найпростіші наслідки (для Росії – 24 канал)", – заявив Костянтин Косачьов.

Також вже відреагував і чи не головний клоун російської політики Володимир Жиріновський – лідер партії, яка, до слова, носить у своїй назві згадку про "демократичну", як і в Джо Байдена.

Російський шовініст порадив Дональду Трампу "чинити опір". Для Росії чи, наприклад, її колонії Білорусі чинити опір волі народу – це вже звичне явище.

До слова, всього напередодні Жиріновський заявляв, що Трамп буцімто "зробив для Росії більше зла, ніж будь-який інший президент США".

Коли Байден стане президентом:

  • За виборчою системою США, переможця президентських перегонів обирають колегії виборників. Така є в кожному штаті, і традиційно всі члени колегії голосують за того кандидата, якого обрали більшість виборців у штаті.
  • Офіційне голосування колегій має відбутися 16 грудня. Сенат повинен порахувати ці голоси 6 січня 2021 року, а вже 20 січня відбудеться інавгурація нового президента.