Сьогодні проговоримо результат, який політики просто мусили забезпечити. І зараз навіть не про реформи, а про елементарне відновлення справедливості. Відновлення справедливості хоча б в частині покарання посадовців, які придушували нашу Революцію Гідності. Придушували чи то силою на майданах, чи то безчинством у судах, чи то рішенням у владних кабінетах.

Читайте також: Про новий Виборчий кодекс

Так от у покаранні цих посадовців результат сьогоднішніх політиків та їх призначенців просто жалюгідний. За результатами трирічного розслідування злочинів Майдану лише одна людина опинилася за ґратами. Вдумайтеся, одна людина. З тисяч беркутівців, солдат внутрішніх військ, суддів, прокурорів, міліцейських та інших нелюдів, які знущалися з учасників Майдану, генпрокурори Порошенка спромоглися посадити за ґрати лише одну людину. І той, до речі, не співробітник правоохоронних органів, а звичайний "тітушка".

Далі більше. Цих, навіть рядових, посадовців не лише не покарали, вони й далі спокійно продовжують працювати, а більшість навіть підвищення отримали. Особливо гарно це видно на прикладі суддів, руками яких Янукович влаштовував судилища над учасниками Революції Гідності.

Кілька днів тому Вища кваліфікаційна комісія суддів успішно провела оцінювання п’яти "суддів Майдану" з Апеляції Київщини. Під час Майдану вони залишали в силі рішення, яким карали автомайданівців. Ці рішення винесені на підставі сфальсифікованих документів і лише з однією метою – придушити протестні акції. Тепер ці судді будуть довічно здійснювати "правосуддя" і щомісяця отримувати по 100 000 гривень зарплати з наших кишень. До речі, після судової реформи Порошенка члени самої Вищої кваліфікаційної комісії суддів щомісяця отримують по 225 тисяч гривень наших податків. Більш ніж достойна оплата за кришування суддів Майдану.

Як ви розумієте, якщо генпрокурори Порошенка не спромоглися покарати рядових катів Майдану, у їх керівників, Януковича і компанії, все ще краще. Так, справи смотрящих Януковича за корупційними схемами – Іванющенко (Юра Єнакієвський) та Злочевського уже закриті. Обох знято з міжнародного розшуку і вони вільно подорожують світом. Іванющенко добудував маєток під Києвом, а бізнес Злочевського успішно працює в Україні та закордоном.

Читайте також: Кого з високопосадовців безкоштовно охороняє СБУ

Генепрокуратура так і не оголосила підозру Юрію Бойку – Міністру енергетики Януковича, який переплатив за бурові вежі сотні мільйонів доларів з наших податків. Тепер ці вежі вкрала Росія, а Бойко сидить в Раді і очолює фракцію "Опозиційного блоку", активно готуючись до виборів президента.

Ну і з останніх новин. З міжнародного розшуку знято Віталія Захарченка – Міністра внутрішніх справ Януковича. Саме того міністра, підлеглі якого калічили і вбивали учасників Революції Гідності.

Все перелічене вище – реальні результати Порошенка і його генеральних прокурорів у покаранні катів Майдану.

Питанням нашої (а не Порошенка і його генпрокурорів) Гідності є змінити ситуацію і добитися реального покарання винних. Це питання справедливості, а не помсти. Ми мусимо це зробити, бо непокаране зло завжди повертається сильнішим.

Монополію на кримінальне покарання мають державні органи, керівництво яких призначають обрані нами політики. Очевидно, генпрокурори, призначені Порошенком і його депутатами, не впоралися. Ми можемо дискутувати чи вони не змогли, чи не захотіли. Проте, факт залашається фактом – ні виконавців, ні замовників злочинів проти Майдану не покарано.

Читайтк також: Що найбільше лякає українську владу: неочікувана версія

Цього більше ніж достатньо, щоб вже на найближчих виборах, викинули на смітник історії політиків, які не спромоглися забезпечити цей результат. Звичайно, якщо ми як виборці, маємо елементарну гідність, право на яку нам подарували герої Майдану.