Ще 5 грудня 2019 року було засідання РНБО, на якому й розглядалися усі 5 сценаріїв щодо завершення війни, розповів Данілов у коментарі одному з телеканалів. Про це пише 24 канал.

Цікаво Москва витрачає на війну на Донбасі 5 мільярдів доларів на рік, – Резніков

Ми сьогодні працюємо за першим затвердженим сценарієм. З ним Володимир Зеленський їхав на саміт у Париж 9 грудня. У президента за плечима було рішення РНБО,
– зазначив Олексій Данілов.

За його словами, це рішення Ради нацбезпеки досі є чинним. Загалом на спробу врегулювати ситуацію за першим сценарієм відведено рік, який закінчується 9 грудня 2020 року.

"Після того, як 9 грудня пройде, ми будемо розуміти, що ми будемо робити далі. Ми дали спробу нашому супротивнику ще раз мирно піти з нашої країни", – заявив секретар РНБО.

Що відомо про 5 сценаріїв врегулювання війни

  • Про них Олексій Данілов заявляв ще перед нормандським самітом у Парижі. Тоді спеціально збиралося засідання РНБО. Втім деталей цих сценаріїв не розголошували.
  • Якщо першим сценарієм було припинення вогню, то про нього домовилися просто на саміті. Тоді з 1 січня 2020 року починало діяти повне припинення вогню. Втім бойовики зірвали його в перший же день, як і цього разу.