Що сказав Зеленський

Через законодавчу ініціативу президент вирішив боротися саме з ураганом, а не з його наслідками. Про це Зеленський заявив в ефірі "Свободи слова".

Зверніть увагу КСУ не скасує закон про мову, – Зеленський

Сьогодні роботу Конституційного Суду я оцінюю, як ураган. Ми говоримо про наслідки цього урагану,
– наголосив Зеленський.

Зеленський зауважив, що вже зрозуміло, хто стоїть за рішенням КСУ. Зокрема, це представники "Опозиційної платформи за життя" та партії "За майбутнє".

Свою реакцію на рішення суду президент вважає швидкою та ефективною. За словами Зеленського, саме це зупинило майбутні дії КСУ.

Щоб Україна змогла вийти з конституційного колапсу на державницькому рівні, усі судді КСУ мають подати у відставку. Такий шлях Зеленський вважає найліберальнішим.

Там є судді, які не підтримували це рішення (про скасування антикорупційної реформи – 24 канал). Я вважаю, що навіть вони мають піти у відставку. Тоді у них є чесний і справедливий шанс стати суддею Конституційного Суду оновленого складу,
– розповів Зеленський.

Скандал з КСУ: що відомо

  • 27 жовтня КСУ скасував антикорупційну реформу. Фактично українські чиновники отримали право брехати у деклараціях.
  • Таке рішення суду схвилювало Євросоюз. За словами глави МЗС України Дмитра Кулеби, Україна ризикує втратити не тільки безвізовий режим з ЄС, але й підтримку світової спільноти у боротьбі з російською агресією.
  • Президент Зеленський вніс на порядок денний Ради законопроєкт про припинення повноважень всіх суддів КСУ.
  • Станом на 2 листопада вже є перші наслідки скандального рішення суду. Антикорупцій суд закрив першу справу про брехню у декларації.