Відповідне рішення схвалила міжвідомча комісія з розгляду питань, пов'язаних з визнанням людей політичними в'язнями Росії внаслідок війни. Про це повідомляє Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій.

До слова Обмін полоненими до Нового року: Україна подала окупантам список

Допомогу по 100 тисяч гривень отримають 28 родин політичних бранців, які нині досі перебувають у російському полоні. На це спрямують 2 мільйони 800 тисяч гривень.

До слова, у жовтні 2020 року уряд вже виділяв гроші на підтримку рідних політв'язнів. Тоді по 100 тисяч гривень отримали родини 20 бранців, які досі перебувають у полоні, а також троє звільнених з полону.

Міністерство продовжує роботу зі спрощення механізму надання допомоги громадянам, які постраждали від збройної агресії Росії – політв'язням і військовополоненим,
– запевнили в Мінреінтеграції.

Більше про бранців Кремля:

  • Родини яких саме політичних в'язнів отримають допомогу, наразі невідомо, адже їхнього списку не наводять. Втім, кількість тих, хто перебуває в російському полоні значно перевищує кількість 28.
  • Станом на початок 2020 року, лише в полоні бойовиків на окупованих частинах Донбасу перебували понад 700 українців. Ще понад 100 – в окупованому Криму й на території Росії. Ця кількість постійно зростає.