Відповідне офіційне звернення підписав керівник коаліції ромських організацій України «Стратегія 2020» Володимир Кондур, повідомляє УНІАН.

У листі, адресованому також уповноваженому Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковській, зокрема, йдеться: «Мешканцями села Лощинівка в результаті їх протиправних дій були розгромлені і розбиті будинки, в яких живуть ромські сім'ї, а самі роми змушені були тікати з села».

Кондур звинувачує місцеву владу і поліцію в бездіяльності, відзначаючи, що місцева влада повсюдно порушує права ромів.

Читайте також: Роми відмовились покидати село на Одещині через вбивство дитини

Бездіяльність влади і поліції в Ізмаїльському районі призвели до такої ситуації, яка формує негативну оцінку з боку українського суспільства, яка призводить до расової, міжетнічної ворожнечі і суперечить задекларованим намірам розвитку правової держави
, – йдеться у зверненні.

В кінці листа ставиться питання про притягнення до кримінальної відповідальності сільського голови Лощинівки, а також проведення службового розслідування щодо керівників поліції, які відповідають за порядок в Ізмаїльському районі та в зазначеному селі.

Нагадаємо, 27 серпня у селі Лощинівка близько 300 селян влаштували погроми будинків ромів через жахливе вбивство 9-річної дівчинки. У поліції заявили, що на тілі вбитої є сліди зґвалтування.

Раніше повідомлялось, що роми погодились виїхати з Одещини.