Таку заяву зробив постійний представник України у міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк. Це сталося 22 жовтня під час засідання Постійної ради ОБСЄ, як повідомив Укрінформ.

Читайте також Україна не забезпечуватиме водою російські військові бази у Криму, – Цимбалюк

Протягом кількох тижнів Росія блокує роботу ТКГ і вимагає в України виконання мінських домовленостей, сама ж їх не виконуючи: "Ми щотижня слухаємо в цій залі заяви, у яких російська сторона намагається звинуватити Україну".

Однак насправді саме російська сторона продовжує блокувати роботу політичної робочої групи ТКГ вже майже три місяці, перешкоджаючи будь-якому обговоренню практичних питань, що входять до її порядку денного,
– заявив Цимбалюк.

Тобто Росія не виконує те, що "нормандська четвірка" узгодила у Парижі 2019 року. І це все на тлі того, що спостерігачі ОБСЄ фіксують порушення з боку бойовиків домовленості про відведення озброєнь.

  • "За два тижні СММ повідомила про 95 одиниць озброєння, розміщеного з порушенням ліній відведення, 89 з яких – в окупованих Росією районах Донецької й Луганської областей України", – уточнив дипломат.

У підсумку Цимбалюк порадив Росії "спрямувати свій величезний запал на виконання власних зобов'язань".

Цікава думка Не потрібно чекати дива від "Мінська", – Резніков

До слова, Президент України Володимир Зеленський запропонував залучити до ТКГ представників релігійних організацій – для допомоги у гуманітарній царині.