Суто формально речі повинні бути зроблені відповідно до сформованої практики та з юридичною стороною справи, розповів Володимир Путін в інтерв'ю проєкту "Москва.Кремль.Путін", передає Интерфакс.

Цікаво Надумані звинувачення, – суд відхилив позов Трампа щодо фальсифікацій на виборах

Тут немає ніякої задньої думки й нічого, що було б незвичайним або могло лягти в основу подальшого руйнування наших відносин. Це чиста формальна сторона справи,
– пояснив лідер Кремля.

Він також запевнив, що Росія добре ставиться до обох кандидатів – як до чинного президента Дональда Трампа, так і до його основного опонента Джозефа Байдена. Відтак не бачить жодних проблем для себе.

"Ми будемо працювати з будь-якою людиною, якій американський народ висловить довіру. Та виявити результат цієї довіри мають або за політичним звичаєм, коли одна зі сторін визнає перемогу іншої або результати виборів будуть визнані легітимними", – розповів Володимир Путін.

Він також навів приклад виборів 2016 року, коли більшість голосів здобувала Гілларі Клінтон, тож усі почали її вітати. Та на ділі переможцем виборів вийшов Дональд Трамп.

Вибори у США 2020: що відомо

  • Президентські вибори у США відбулись 3 листопада. Перемогу здобув висуванець від Демократичної партії Джозеф Байден, за нього нарахували 306 голосів виборників. Конкурентом був республіканець та чинний президент Дональд Трамп. У нього є лише 232 голоси.
  • Ще напередодні виборів американці готувались до протестів у разі, якби виграв Трамп. Люди виносили плакати, підпалювали машини, будівлі забили дошками. На вулиці мобілізували Нацгвардію.
  • Однак масових протестів так і не відбулось. Натомість люди святкували перемогу Байдена просто на вулицях країни. певна кількість людей святкували не так перемогу Байдена, як поразку Трампа.
  • Натомість Дональд Трамп не визнає власну поразку. Його штаб по черзі оскаржує результати в різних штатах і вимагає перерахунки голосів.