Кремль розраховує на збереження статусу-кво в Придністров'ї. Прессекретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що його зміна може призвести до дестабілізації. Його цитує видання "РИА-Новости".

До слова Майя Санду знову заявила, що Росія повинна вивести війська з Молдови

Росія виконує дуже важливі функції, і, безумовно, зміна статусу-кво, який грунтується на дусі й букві міжнародного права, може призвести до серйозної дестабілізації,
– лякає Дмитро Пєсков.

Він висловив сподівання, що Молдова піде на перемовини з Росією та не буде робити "будь-яких різких рухів" у питанні російських військових.

Крім того, речник Путіна розповів, що попередньо питання російських "миротворців" у Молдові не обговорювалося. Мовляв, досі триває діалог з чинним президентом Ігорем Додоном, але він у питанні Росії "більш конструктивний".

"Ми розраховуємо також, що цей конструктивізм триватиме, що в цьому плані буде певна спадкоємність і що ми будемо враховувати всілякі негативні наслідки будь-яких різких кроків", – резюмував прессекретар президента Росії.

Детальніше про заяву Майї Санду:

  • Під час своєї пресконференції 30 листопада вона заявила, що очікує виведення російських військ і вивезення зброї з Придністров'я. Це вже друга така заява після президентських виборів.
  • Крім того, Майя Санду запевнила, що готова до діалогу. За її словами, це може бути формула "5+2", яка діяла й раніше. У ній посередниками виступають Україна, Росія, США, ОБСЄ та ЄС.