Росія – агресор, а не миротворець

Російські військові окупували частини території України та Грузії, тож називати їх миротворцями ніяк не можна.

Про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ, пише Укрінформ.

Читайте також Азербайджан святкує, Вірменія протестує: що буде далі з конфліктом в Нагірному Карабасі

Цимбалюк нагадав, що "Російська Федерація продовжує агресивні дії проти України", тож "не має ані юридичних, ані моральних підстав називати свої військові підрозділи, дислоковані у Нагірному Карабасі, миротворцями".

Ба більше, Росія окупувала частину території Грузії, що взагалі ставить під сумнів ефективність "миротворчої" ролі Росії на Кавказі.

На думку Цимбалюка, те, що РФ називає своїх військових у Карабасі миротворцями "дискредитує поняття миротворчої місії як такої у сенсі міжнародного права загалом та Статуту ООН зокрема".

Коротко про останні події навколо Нагірного Карабаху

  • 9 листопада прем'єр Вірменії Пашинян оголосив про підписання з президентами Росії та Азербайджану спільної заяви про припинення бойових дій у Нагірному Карабасі.
  • Сторони погодилися зупинитися на зайнятих ними позиціях, деякі райони згодом Вірменія ще має передати Азербайджану, а вздовж лінії зіткнення і коридору між Карабахом і Вірменією стануть миротворці.
  • 12 листопада Путін оформив указом розташування російських військових у Нагірному Карабасі на 5 років.

Цікава думка Росія зазнала повного краху в Карабасі: як це вплине на Азербайджан, Грузію та Україну