Біля кордону з Росією помітили здвоєний дизельний локомотив та 50 порожніх вагонів для вугілля. Про це мовиться у щоденному звіті СММ ОБСЄ.

Важливо Росія в ТКГ влаштувала справжню істерику: може залишитися сама проти 5 держав

Коли помітили російські вагони на кордоні

  • О 21:43 приблизно за 2,5 кілометра на північний захід від населеного пункту Квашине й орієнтовно за 10 кілометрів на північний захід від кордону з Росією. Безпілотник помітив потяг у складі здвоєного дизельного локомотива та 50 порожніх вагонів для вугілля, що рухався на північний захід із напрямку від кордону.
  • О 21:44 цей потяг проїхав повз інший локомотив (для перевезення потягів, якими транспортують вугілля) без вагонів, що рухався на південний схід у напрямку кордону з Росією.
  • Перший потяг продовжив рух на північний захід, доки о 22:22 зупинився на залізничній станції в окупованому Іловайську.
  • О 23:51 приблизно за 8,5 кілометра від населеного пункту Вознесенівка зафіксували потяг (за оцінкою, у складі дизельного локомотива та невстановленої кількості вагонів), який рухався на південний схід у напрямку кордону та виїхав за межі України 27 листопада о 00:01.

Чому російські потяги катаються тимчасово окупованою територією українського Донбасу, наразі невідомо. У звіті СММ ОБСЄ не зазначили, чи потяг, який виїхав за межі України, мав пусті вагони.

Яка зараз ситуація на Донбасі

  • За минулу добу ОБСЄ зафіксувала 24 порушення режиму припинення вогню в Донецькій області та 5 порушень в Луганській.
  • За інформацією штабу ООС, Російські найманці на Донбасі за 28 листопада одразу 9 разів порушили перемир'я. Застосовували міномети, гранатомети й безпілотники. На щастя, з українських воїнів ніхто не постраждав.

Карта окупованих територій України на Донбасі
Карта окупованих територій України на Донбасі / Інфографіка 24 каналу