Військові, які тримають оборону в Мар’їнці, щоночі ледь не впритул зіштовхуються з ворожими диверсантами. Бойовики готуються посилити обстріли на День Незалежності, переконані солдати.

Відтак щойно в Мар’їнці настає ніч, ворог різко активізується. Зазвичай, кажуть наші бійці, гаряче стає після опівночі. Та в ніч на 22 серпня перші кулі над головою просвистіли вже о 22:00 годині. Далі, традиційно, лупили із гранатомета.

Ворожі обстріли не стихали ні на секунду. І так – кілька годин поспіль. Під вибухами ручних гранатометів, АГС та крупнокаліберних кулеметів чути й розриви мін 82 калібру. Бійці батальйону "Донбас Україна", розповідають, що кілька днів тому ворог використовував і потужнішу зброю.

Читайте також: Військові показали "сувеніри" від Путіна на Донбасі

Щойно вибухи стихають, по наших позиціях починає працювати снайпер у парі з кулеметником. Постріли лунають кожні 15-20 хвилин.

Утім українські бійці увесь цей час жодного разу вогонь у відповідь так і не відкрили.

Останнім часом, кажуть військові, бойовики посилили обстріли. Іноді снаряди долітають навіть до мирних кварталів Мар’їнки та сусідньої Красногорівки.

Читайте також: Луценко розповів як притягуватиме до відповідальності російських генералів за війну на Сході

За даними розвідки, російські найманці підтягують до окупованого Донецька живу силу та техніку. А вчора помітили російську систему залпового вогню "Буратіно". Україна такою зброєю не володіє. ЇЇ мають лише чотири країни – Азербайджан, Казахстан, Ірак. І, звісно, сама Росія.