Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

Читайте також: У Білорусі пояснили закриття кордону з Україною

За його словами, досі для України однією з ключових загроз є можливість відновлення широкомасштабних бойових дій, а то й навіть широкомасштабної збройної агресії проти нашої держави.

РФ підтримує високий рівень цієї загрози за рахунок нарощування угруповань своїх військ. На сьогодні, починаючи з 2015 року, вже по суті завершується формування трьох російських дивізій біля нашого кордону – це 3-я, 144-а та 150-а мотострілецькі дивізії. Крім того, продовжується формування 8-ї армії у Південному військовому окрузі, яка безпосередньо буде діяти на нашому напрямку. І згідно з планами, які існують в РФ, основні заходи заплановано завершити вже у кінці 2019 – початку 2020 року",
– заявив Скібіцький.

Він також повідомив, що наступного року відбудуться навчання "Кавказ-2020", де плани щодо застосування нових формувань проти України вже будуть практично відпрацьовані на полігонах, у навчальних центрах Південного військового округу, зокрема й на території окупованого Криму.

На думку Скібіцького, такі загрози потрібно не просто відслідковувати, а здійснювати заходи щодо їх нейтралізації або недопущення підвищення їх рівня.

До слова, лише упродовж доби 5 вересня збройні формування Російської Федерації 12 разів обстріляли позиції ООС. Тим часом у Мінську завершилось засідання Тристоронньої контактної групи. Про що домовились – читайте тут.

окуповані території Донбас Донеччина луганщина карта
Карта окупованих територій/ 24 канал