Тісні відносини між ЄС та Росією будуть можливі тільки тоді, коли Росія повністю виконає Мінські домовленості для припинення війни на Сході України та почне поважати міжнародне право, повідомив Європарламент.

Читайте також: Латвія закликала Європу об'єднатися для протистояння Росії

12 березня депутати Європейського парламенту підтримали звіт про майбутні відносини ЄС з Росією.

ЄС повинен залишатися відкритим для запровадження додаткових санкцій, якщо Росія продовжуватиме порушувати міжнародне право,
– йдеться у проекті резолюції, яку було винесено на голосування.

Брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк підтвердив у соціальній мережі Twitter наміри Європейського парламенту.

"Європарламент проголосував за звіт про те, що Росія не може вважатися "стратегічним партнером", – написав він у Twitter.

Поправку про відновлення роботи Комітету парламентської співпраці ЄС–Росія, яка була припинена з моменту анексії Криму, відхилили. ЇЇ намагалися відновити "Зелені", соціал-демократи та Альянс лібералів і демократів.

Читайте також: Росія перетворила Крим з перлини у чорну діру, – євродепутат

Тим часом ЄС має бути готовим до прийняття подальших санкцій, особливо тих, які спрямовані на окремих осіб. Євродепутати також стверджують, що санкції повинні бути пропорційними до загроз, які представляє Росія.