Авіація бомбардувала населені пункти Аль-Хаас та Дейр-Шаркі 16 серпня, передає Anadolu. Серед жертв атаки була вагітна жінка.

Читайте також: Путін вбиває авіаударами і брехнею, – Bild викриває пропаганду Росії

Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, що базується у Лондоні, повідомив про щонайменше 27 жертв серед мирного населення за останні дві доби. Спостерігачі спираються на мережу інформаторів на місцях. За їхніми даними, померли, зокрема, 7 членів однієї родини, серед яких є троє дітей.

Провінція Ідліб – єдина територія, що залишається під контролем повстанців. Їх туди російські війська разом із силами Башара Ассада віддтіснили наприкінці квітня.

За даними сирійської опозиції, ВКС РФ провели авіарейди в селах Кебіне (провінція Лазкійе), а також Тері, Седжне, Рекая і Хас (провінція Ідліб).

Що відомо про війну в Сирії?8 років тому у Сирії розпочався мирний протест проти президента Башара Асада, який прийшов до влади у 2000 році після смерті батька Хафеза Асада. Згодом протест переріс у повномасштабну громадянську війну. Понад 350 тисяч людей загинули, міста лежать у руїнах, і різні країни світу так чи інакше втягнулися у конфлікт.

Ключову підтримку уряду Асада надають Росія та Іран. Тим часом США, Туреччина і Саудівська Аравія займають сторону повстанців. Росія у 2015 році провела повітряну кампанію на підтримку Асада, яка допомогла переломити хід війни на користь уряду. За твердженнями російських військових посадовців, напади відбуваються лише на "терористів", але активісти свідчать, що від атак регулярно гинуть звичайні повстанці та цивільні.