Про це повідомив в середу журналістам офіційний представник відомства Володимир Маркін, передають "РИА Новости".

"Оскільки зараз з'являються все нові докази достовірності слів свідка, а також з урахуванням різних вкидань, що стосуються сумнівів окремих заангажованих ЗМІ в реальному існуванні цього свідка, на даному етапі ми прийняли рішення розкрити інформацію про нього. Цим свідком є ​​громадянин України Агапов Євген Володимирович, який проходив військову службу на посаді механіка авіаційного озброєння першої ескадрильї бригади тактичної авіації ВПС України (військова частина №А4465). І зараз він продовжує залишатися під держзахисту", — заявив Маркін.

Згідно з наявною в інтернеті інформацією, 26-річний Євген Агапов, родом з Донецька, воював на боці "ДНР", приблизно в жовтні 2014-го був поранений, а після госпіталю намагається влаштуватися в Москві. На його сторінці "ВКонтакті" зазначено, що рідне місто — "ДНР", "Новоросія", а проживає Агапов у Москві. Також на цій сторінці є фотографії бойовиків зі зброєю.

Нагадаємо, 2 червня у російському концерні ПВО "Алмаз-Антей" заявили, що ракети типу 9М38М або 9М38М1 до зенітно-ракетного комплексу "Бук", з якого збили малайзійський літак, є на озброєнні України. Водночас голандська преса ще у березні повідомляла, що літак збили з "Буку", але іншим типом ракет, який використовує лише Росія.