Поселення сектантів розташоване біля озера Тіберкуль у Краснодарському краї. Про спецназ у віссаріонівців повідомив місцевий житель Олександр Старовєров у фейсбук-трансляції.

Читайте також Російський священник катував українців у полоні: СБУ з'ясувала, хто це

Як відбувалось затримання віссаріонівців

За словами Старовєрова, силовики затримали засновника секти – колишнього міліціонера Сергія Торопа, який себе називає Віссаріоном. Також затримали його першого помічника Вадима Редькіна, Володимира Ведерникова та Василя Бойка, якого раніше звинувачували у перешкоджанні роботи журналістів "РЕН-ТВ".

Що розповів адвокат віссаріонівців

Адвокат віссаріонівців Іван Хорошев розповів, що спецназівці затримали 5 людей. Також він додав, що на дорозі до поселення наразі стоять поліцейські, які не пускають туди адвокатів.

За словами Хорошева, у поселенні також зараз перебувають бійці підрозділу ФСБ "Вимпел". У сектантів тривають обшуки.

Біля поселення віссаріонівців приземлились 3 вертольоти. Після затримання Віссаріона до прибічників "Церкви останнього заповіту" попрямували ще декілька колон автозаків та інших службових машин.

Що розповіли у ФСБ

Слідчі повідомили, що Віссаріона підозрювали у створенні релігійного об'єднання, діяльність якого пов'язана з насильством. Тому до нього та його прихильників приїхав загін спецпризначенців з обшуком.

Дивіться відео затримання керівництва "Церкви останнього заповіту":