Теймуру Абдуллаєву не надали медичної допомоги, його стан погіршується. Про це повідомила у фейсбуці мати засудженого Абдуллаева Диляра.

Дізнайтеся більше В Росії засудили 5 кримських татар у справі "Хізб ут-Тахрір"

Що написала матір засудженого Теймура Абдуллаєва

За словами жінки, її син підхопив смертельно-небезпечний вірус. У нього висока температура, але тюремники не надали йому медичної допомоги. Натомість Теймура перевели у штрафний ізолятор. Жінка впевнена, що каральна російська система безжально вбиває її сина.

На інцидент відреагувала українська омбудсменка

Людмила Денісова заявила, що такі дії керівництва установи прирівнюються до катувань і нелюдського поводження. Також вона додала, що права кримського татарина Теймура Абдуллаєва систематично порушуються. Раніше його також безпідставно утримували у ШІЗО.

Українська омбудсменка звернулася до російської колеги Тетяни Москалькової з вимогою негайно забезпечити відновлення прав Теймура Абдуллаєва.

Закликаю припинити катування і нелюдське поводження, забезпечити надання відповідної медичної допомоги та належні умови утримання,
– написала Денісова у фейбуку.

Що відомо про засудження Теймура Абдуллаєва

Росія у 2016 році звинуватила Теймура Абдуллаєва та низку кримських татар в "екстремізмі та тероризмі". Усі вони були учасниками забороненої в Росії та окупованому Криму організації "Хізб ут-Тахрір". Північно-Кавказький окружний військовий суд призначив Абдуллаєву 16 з половиною років ув’язнення.