Гаряче водопостачання в Євпаторії припинять для того, щоб зекономити водні ресурси. Про це заявив так званий гендиректор ГУП "Вода Криму" Володимир Баженов, повідомляють російські ЗМІ, інформує 24 канал.

Дізнайтеся більше Опріснення морської води у Криму: скільки це коштуватиме Росії

Євпаторія ділиться водою з Сімферополем

Євпаторія щодня споживає 38 тисяч кубометрів води. Проблеми з водопостачанням розпочалися тижнем раніше. А все через те, що місту довелося поділитися водними ресурсами з окупованим Сімферополем. Там від 24 вересня вода подається лише 6 годин на добу.

До кінця грудня 2020 року з метою економії вирішено з 26 листопада припинити подачу в місті гарячої води – так, як це було зроблено в Сімферополі. Гаряче водопостачання буде відновлено після введення в експлуатацію другого Вілінського водозабору,
– сказав Баженов.

Чому в Криму виникли проблеми з водою

  • Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через Північно-Кримський канал, що з'єднує головне річище Дніпра з півостровом.
  • Після окупації Криму Росією у 2014 році, постачання води на півострів припинили.
  • Окупанти поповнюють запаси води в Криму із водосховищ природного стоку та підземних джерел. За заявами екологів, регулярне використання води з підземних джерел призвело до засолення ґрунту на півострові.
  • Тепер же окупаційна влада Криму регулярно закликає жителів півострова економити воду.
  • Влада України неодноразово заявляла, що відновлення подачі води через Північно-Кримський канал до Криму можливе тільки після деокупації півострова.