У листах були фейкові вказівки для поліцейських про охорону виборчих дільниць у день голосування, повідомили правоохоронці.

Читайте також: Росія атакуватиме сайти ЦВК, щоб вплинути на вибори в Україні

Так, зловмисники закликали поліцейських у день виборів під час охорони громадського порядку діяти на користь одного із кандидатів у президенти. Правоохоронців також закликали приділити особливу увагу порушенням закону зі сторони членів виборчих комісій та спостерігачів від конкурента цього кандидата.

Пошту, з якої розсилали несправжні листи, створили лише 21 березня 2019 року на території Росії. Зловмисники використовували засоби анонімізації (видалення або приховування даних у мережі), щоб їх неможливо було знайти.

Це не перша спроба зі сторони Росії втрутитись у президентські вибори в Україні. Так, 21 березня стало відомо, що СБУ викрила мережу антиукраїнських інтернет-агітаторів. Її учасники поширювали сепаратистські матеріали, щоб штучно загострити суспільно-політичну ситуацію в Україні перед виборами.

Тим часом поліція вже взяла під охорону всі 199 окружних виборчих комісій в Україні. Для їхньої безпечної роботи цілодобово працюють понад 400 правоохоронців.

вибори президента України дата коли число