Вона курсує за сполученням Керч – Анапа. Першу "приміську" електричку окупанти запустили 7 березня. Про це повідомляє "Крим. Реалії".

До теми: Чому Керченський міст небезпечний: експерти назвали серйозні проблеми

Перевезеннями займається "Південна приміська пасажирська компанія" – "дочка" російської компанії "Гранд Сервіс Експрес".

Крим електричка Росія анексія Криму залізничне сполучення
Електричка курсує з Керчі до Анапи / Фото "Крим. Реалії"

Подорож у російську Анапу з Криму займає 2 години, вартість проїзду в електричці складає 439 рублів (160 гривень).

У розкладі компанії-перевізника – по 2 рейси з Криму на Кубань і стільки ж у зворотному напрямку щодня з понеділка по четвер, по 3 – в п'ятницю і вихідні.

електричка Крим Росія Керч Анапа анексія залізничне сполучення
Електричка їде до Анапи з Керчі 2 години / Фото "Живая Кубань"

Наразі немає реакції відповідних відомств України на цю ситуацію.

Залізничне сполучення Криму і Росії: що відомо

  • Залізничне сполучення до півострова з Росії, що пролягає через Кримський міст, офіційно було відкрите 23 грудня 2019 року. З цієї нагоди до Криму приїхав президент країни-агресора Володимир Путін.
  • Під час "офіційної церемонії відкриття" він проїхався в потягу Кримським мостом. Окупанти стверджують, що із Санкт-Петербурга до Севастополя 23 грудня вирушив перший рейсовий потяг.
  • У представництві Володимира Зеленського заявили, що запуск залізничного сполучення між Росією і Кримом по Керченському мосту є незаконним. А Візит в окупований Крим Путіна – грубе порушення і нехтування міжнародного права.
  • Засудила чергові незаконні дії Росії і міжнародна спільнота.