Нагадаємо, у вівторок, 19 грудня, Генасамблея ООН проголосувала за оновлений проект резолюції щодо прав людини в тимчасово окупованому Криму. Під час голосування резолюцію підтримали представники 70 держав.

Читайте також: Росія та її сателіти: хто голосував проти резолюції ООН щодо Криму

У самому документі є 12 вимог до Росії щодо недопущення порушення прав людини у Криму, і нагадують непризнання його анексії Росією.

У Росії, чиї представники ООН виступили проти цієї резолюції, вже пролунали звинувачення в сторону ООН. Депутат Держдуми Росії Сергій Железняк обізвав резолюцію "політичною провокацією", передає "РИА Новости". Він зазначив, що документ підготували Україна і ряд "антиросійськи налаштованих політиків в ЄС і США".

Читайте також: Задля згоди Путіна: Україну пропонують залишити поза миротворчим контингентом на Донбасі

Резолюція викликала обурення і в так званого віце-спікера кримського парламенту Ремзі Ільясова, який заявив, що ООН дискредитує себе такою резолюцією. Представник окупаційної влади переконаний, що замість того, щоб карати країну-агресора, "західним країнам слід, щонайменше, сприяти швидше інтегруватися економіці Криму в російську економіку, а не продовжувати нагнітати напруженість і сприяти порушенню прав кримчан".

При цьому Ремзі Ільясов заявив, що питання про анексію Криму взагалі не має ставитися на розгляд в ООН.