Про це повідомляє прес-центр штабу Операції Об'єднаних сил.

Читайте також: Що дала зміна формату операції на Донбасі: пояснення штабу ООС

Після обстрілу по наших позиціях ми виявили хвостовики ракет, які не притаманні звичайним боєприпасам. На відміну від радянських зразків, які раніше використовували російсько-окупаційні війська, ці хвостовики мали зовсім інший вигляд та кріплення. Також знайшли уламки з відповідним маркуванням,
– передають у штабі ООС слова матроса Руслана.

Зазначається, що всі уламки після обстрілу військовослужбовці ретельно позбирали та віддали в спеціалізовану лабораторію для проведення відповідних експертиз.

У штабі ООС додають, що крім обстрілів, російсько-окупаційні війська проводять масове мінування забороненими боєприпасами української землі. Не новинкою є протипіхотні міни, які виготовляються лише країною-агресором. Окрім цього, російські диверсійні групи проводять масове мінування будинків та стежок в українських селах, що тимчасово знаходяться у так званих "сірих зонах".

"Подаруночки" вороги залишають прив’язаними до дверей звичайних сільських будинків. Мета їх проста. Пересічна людина повертається додому, щоб просто подивитись, в якому стані будинок, – і гине. Відразу ж всі псевдоінформаційні ресурси так званої ОРДЛО почнуть кричати про вбивство українськими військовими. Окупаційні війська люблять мінувати будинки, цвинтарі, криниці. Саме ті місця, куди обов’язково прийдуть цивільні громадяни", – додають військові.