Начальник управління з боротьби із кіберзлочинністю МВС Болгарії Явір Колєв повідомив про це під час конференції "Кіберзлочинність у Євросоюзі: як попередити зростаючу загрозу".

Читайте також: Facebook подав до суду на двох українців, які зламали 63 тисячі акаунтів у соцмережі

Група пов'язана з військовою розвідкою Росії і підозрюється в організації низки атак на болгарські сайти у 2015 році, під час проведення місцевих виборів, а також в маніпуляціях під час виборчої кампанії в США,
– заявив Колєв.

Раніше голова Комісії з громадського порядку парламенту Болгарії, заступник голови правлячої партії ГЕРБ (Громадяни за європейський розвиток Болгарії) Цветан Цветанов також наголосив, що Росія найчастіше згадувалася на Софійській конференції як держава, яка може втручатися у вибори, що проходять в країнах Євросоюзу, в тому числі і вибори до Європарламенту.

За словами Цветанова, втручання у вибори відбувається тільки тому, що у світі є країни, які не зацікавлені в тому, щоб Європейський союз став серйозним геополітичним гравцем.

Що відомо про Fancy bear?Група російських хакерів, яка спеціалізується на кібершпигунстві. Її часто пов'язують з російськими спецслужбами. Ймовірно веде діяльність з 2007 року, відоме атаками на інформаційні системи урядових, військових, безпекових організацій. В червні 2016 стало відомо про те, що угрупуванню вдалося отримати доступ до електронних адрес членів демократичної партії США.