Волонтери припускають, що ця модифікація "Тигра" є зразком сучасного розвідувального комплексу МК-БЛА-01, пише InformNapalm.

До слова Колона вантажівок з Росії приховано в'їхала до України: унікальні знімки з безпілотника

На це вказують відсутність на даху люка для особового складу, відсутність озброєння чи додаткових елементів, а також наявність поряд з ним елементів, схожих на супутникову антену.

Волонтери дослідили відеокадри, провели геолокаційну прив'язку й визначили точні координати розміщення. Це поблизу залізничної колії в селі Спартак окупованої частини Донецької області. Звідти бойовики вели вогонь під час боїв за Донецький аеропорт.

Російський "Тигр" зафіксували на Донбасі 8 липня. Що цікаво, вже наступного дня штаб Операції Об'єднаних сил повідомив про знищення одного такого. Втім наразі не відомо, чи мовиться про один і той же автомобіль.

На Донбасі зафіксували російський "Тигр": дивіться відео

Місце розташування "Тигра" в окупованому селі Спартак: карта

Що відомо про бронеавтомобіль "Тигр"

  • Передовсім слід зазначити, що єдиним виробником є лише Росія. Навіть не СРСР – цей бронеавтомобіль сучасний і виготовляється лише з 2005 року.
  • Російський "Тигр" має третій клас балістичної броні. Тобто він стійкий до вогню, стрілкової зброї тощо.
  • Він має безліч різних модифікацій і може використовуватися як бойова машина, штурмовий автомобіль, розвідувальний комплекс, командно-штабний автомобіль тощо.