12 жовтня у Росії презентували нову купюру номіналом у 200 рублів, на якій зобразили символи анексованого Криму та Севастополя.

Дивіться також: КНДР видала карти з "російським" Кримом: в Росії зробили заяву

Російський письменник і журналіст Віктор Шендерович вважає, що поява символів окупованого українського півострова на російських купюрах є нагадуванням про плату за злочин.

Про це він сказав в ефірі радіо "Ехо Москви".

Те, що на новій банкноті зображений Крим – я прямо ахнув, коли про це дізнався – мені в цьому відчувається якась зловісна просто посмішка того, хто це придумав. Хоча це може бути і сумлінний ідіотизм, але мені вбачається таки самовдоволена усмішка,
– сказав Шендерович.

Письменник вважає, що зовсім не випадково, що окупований Крим зображений на новій купюрі, адже тепер за ці гроші, за його словами, можна купити те, що раніше коштувало вдвічі менше. Щоправда, Шендерович, скоріш за все обмовився, адже символи Криму зобразили на купюрі у 200 рублів, а на 2000 зображений Владивосток.

"Крим на купюрі в 2 тисячі, за яку можна купити те, що раніше можна було купити за одну тисячу – свідоцтво девальвації, знецінення національної валюти. На ній зображений – Крим. Це "хустку Фріди", це нагадування про твій злочин, за який ти ось платиш – ось зараз. Раніше була тисяча, а зараз вже дві», – зауважив Шендерович.

Ціна питання Криму, на його переконання, в буквальному сенсі намальована на рублях.