Таку думку висловила російський політик і правозахисниця Наталя Гулевська у своїй авторській колонці на сайті радіостанції "Ехо Москви".

Читайте також: Куратором санкцій проти Росії через війну в Україні став Рекс Тіллерсон

"Всі надії на російське "авось" в цій ситуації є небезпечними та контрпродуктивними. У ситуації, що склалася, вже ніщо не може врятувати ні одного фігуранта, внесеного до списку санкцій. Тільки проведення необхідної судової процедури в суворій відповідності до норм міжнародного права ще можуть вплинути на відповідні служби США за персонального застосування прийнятих Конгресом положень цього закону. В іншому разі Росія буде повністю ізольованою без права відновлення свого статусу в ООН та інших міжнародних організаціях, а вся власність російської еліти за кордоном буде заарештованою", – підкреслює вона.

На думку політика, щоб уникнути катастрофи, президенту Росії Володимиру Путіну перш за все слід скласти повноваження та на посаду прем’єра поставити когось із прозахідних політиків.

Нагадаємо, напередодні управління з контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США посилило санкції проти російських компаній.