Про це мовиться на офіційному сайті Держприкордонслужби. Там уточнили, що відповідну заборону винесли після появи повідомлень про візит Корчевнікова у ЗМІ.

Раніше Пропагандист Корчевніков знову приїхав до України: відвідав Київ і політав на вертольоті – фото

Ні завчасна інформація, ні доручення правоохоронних органів відносно громадянина Росії Корчевнікова у Державну прикордонну службу України не надходили. Після появи в засобах масової інформації повідомлень про незаконне відвідування цією особою тимчасово окупованого Росією Криму, прикордонники провели додаткову перевірку та знайшли підтвердження цьому,
– мовиться у повідомленні.

Відтак, Борису Корчевнікову винесли заборону в'їзду в Україну на 3 роки. Прикордонники уточнюють: з відповідним штампом у документах він вже вилетів з території України авіарейсом Київ – Стамбул.

заборона
Заборона на в'їзд пропагандиста в Україну на 3 роки / Фото документу Держприкордонслужби

Зауважимо, що 20 жовтня російський пропагандист Борис Корчевніков оприлюднив фото і відео, як він на приватному вертольоті пролітає над українською територією. Також він сфотографувався біля напису "Київ", що розміщений на в’їзді до столиці.

Окрім незаконних відвідин окупованого Криму, Корчевніков неодноразово негативно висловлювався у бік України, зокрема називав українців "фашистами" та "хунтою". Пропагандисту вже забороняли в'їзд в Україну, проте, коли трирічний термін заборони збіг, він відразу вирушив до Києва.

Фото Корчевнікова у Києві перед депортацією

Трапилось це торік. Цікаво, що тоді у СБУ заявили, що усіх пропагандистів не відслідкувати, адже їх – тисячі. А у Держприкордонслужбі зазначили, що Корчевніков має право приїжджати до України. Крім того, прикордонники не володіють інформацією про осіб, які можуть становити загрозу нацбезпеці.

Що відомо про Бориса Корчевнікова: коротко

  • Він – ведучий кремлівського телеканалу "Росія-1" і гендиректор російського так званого православного телеканалу "Спас".
  • Творець фейків про "розстрільні списки Майдану", вигаданих розповідей про те, що Дмитро Ярош хоче бути схожим на Гітлера тощо.