Вартість відпочинку Порошенка підрахували журналісти програми "Схеми".

Читайте також: Журналісти дізнались, скільки коштувала таємна відпустка Порошенка

Президент і його супутники (всього 8 дорослих та 2 дітей) злітали в Мале (Мальдіви) на Falcon 7X – одному з найдорожчих повітряних суден, що має технічні можливості летіти з Києва на Мальдівські острови 8 годин без дозаправок. Порошенко із супутниками оселились на найдорожчій віллі курорту – на окремому острові під назвою Owner’s Villa (Private Island). Вони відпочивали тут протягом семи днів та шести ночей.

Дивіться відео про відпочинок Порошенка на Мальдівах у цифрах

Свою відпустку Петро Олексійович намагався приховати від суспільства. Його прес-служба підтвердила факт відпочинку тільки після того, як журналісти показали усі зібрані докази. У відповіді на запит програми про виїзд Порошенка за кордон в Адміністрації президента зазначили, що це був "короткий" відпочинок: "Цю поїздку він оплатив сам з власного рахунку задекларованих коштів, що буде відображено в його електронній декларації". А оприлюднення інформації про відпочинок постфактум у прес-службі пояснили міркуваннями безпеки.

Читайте також: Порошенко міг летіти на різдвяний відпочинок під іншим прізвищем

У соцмережах українці розділилися думками. Одні вважають, що офіційний мільярдер може собі дозволити такі витрати, інші ж обурені фактом, що головнокомандувач залишив "без нагляду" країну, в якій іде війна, заради елітного відпочинку. А як ставитеся до розкішної відпустки Порошенка ви? Беріть участь в опитуванні.