До правоохоронних органів з відповідною заявою звернулись представники Держекоінспекції. Про це повідомила пресслужба поліції Одеської області.

До теми Адміністрація морських портів приховала про розлив нафти у Чорному морі, – екоінспекція

Екоінспекція повідомила поліцію

Відомості за фактом розливу нафтопродуктів внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань Кримінального кодексу України.

Під час моніторингу соціальних мереж на одному з одеських інформаційних ресурсів виявили публікацію про те, що в селищі Олександрівка поблизу Чорноморська на причалі тоне судно морської пошуково-рятувальної служби. Навколо нього утворилася пляма з нафтопродуктів,
– зазначили в повідомленні.

Раніше в соцмережах з'явилася інформація про те, що пришвартований у Чорноморську буксир морської пошуково-рятувальної служби "Аметист", який не використовувся, зазнав аварії. У процесі відкачування води з трюмів стався витік нафтопродуктів.

Приховування розливу нафти у Чорному морі: коротко

  • У Державній екологічній інспекції повідомили, що Адміністрація морських портів України, маючи інформацію про надзвичайну ситуацію, спробувала її приховати. У відповідь на запит вона повідомила, що жодних порушень не виявлено.
  • Водночас співробітники Держекоінспекції, під час спільної з прикордонниками перевірки води в районі причалу, зафіксували забруднювальні плями на поверхні води нафтопродуктами. Вони побачили сліди сорбенту, який використовують для збору з водної поверхні нафтопродуктів.
  • Екоінспекція звернулася до Одеської обласної прокуратури та територіального управління Державного бюро розслідувань у Миколаєві. Також про факт забруднення моря повідомили до Чорноморського відділення поліції Овідіопільського ВП ГУ НП в Одеській області.