Таємну операцію глави Кремля щодо дестабілізації політичної ситуації у Штатах викрито, тож тепер постає питання, чи вдасться Путін до непередбачуваних та небезпечних кроків знову, розмірковує журналіст The Washington Post Девід Ігнатіус.

Читайте також: Є велика імовірність, що Путін розпочне велику війну в Україні, – російський журналіст

На думку оглядача, нещодавно російський лідер зробив неоднозначні заяви, коли 26 жовтня виступив перед засіданням Ради безпеки Росії.

Так, Путін оголосив, що посилює політику кібервійни, аби врахувати, що "рівень загроз в інформаційному просторі підвищується", пояснює Ігнатіус.

Це, а також бажання глави Кремля створити систему міжнародної інформаційної безпеки, в рамках якої Росія спробує ввести нові правила інтернету через ООН та інші податливі міжнародні організації, дозволяє припустити, що Путін формуватиме кіберпростір усіма необхідними засобами, зазначається у публікації.

Автор статті наводить висновок із доповіді Головного управління розвідки Міністерства оборони, аби зрозуміти потенційний обсяг кібероперацій в Росії.

Росія розглядає інформаційну сферу як ключову область для сучасного військового конфлікту (...) для неї критично важливо контролювати своє населення і впливати на країни-супротивники,
– йдеться у доповіді.

Читайте також: "Кібер-НАТО": екс-президент Естонії запропонував метод інформаційної боротьби із Росією