Делегація відвідала район населеного пункту Богданівка (Петрівське) Донецької області. Про це повідомили на офіційній сторінці Президента України.

Читайте також: Ми готові розводити сили в Донецьку, – Аваков і Хомчак про ситуацію на Донбасі

До складу місії ввійшли: тимчасовий повірений у справах США в Україні – Вільям Тейлор, Надзвичайний і Повноважний Посол Німеччини в Україні – Анка Фельдгузен, Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні – Етьєн де Понсен, Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні – Мелінда Сіммонс.

Іноземні дипломати
Делегація

Іноземним дипломатам Андрій Єрмак повідомив, що Україна чітко дотримується міжнародних домовленостей щодо розведення військ і очікує дзеркальних кроків від іншої сторони.

Сьогодні з нами приїхали посли Британії, США, Франції, ФРН для моніторингової місії в населених пунктах Петрівське та Золоте, щоб вони на власні очі побачили, як відбувається розведення,
– заявив помічник Президента Андрій Єрмак.

Також місія відвідала район населеного пункту Золоте-4 Луганської області, де вже відбулося розведення сил. Голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що з українського боку інфраструктура на контрольному пункті в’їзду-виїзду "Золоте" повністю готова.

Де відбулося розведення військ на Донбасі?Розведення сил і засобів з обох сторін вже відбулося у Станиці Луганській та у Золотому-4 на Донбасі. 8 листопада планується розведення на третій ділянці – Петрівське – Богданівка.

Усі розведення відбуваються у межах мінських угод і є кроком та умовою для зустрічі у нормандському форматі;

За умовами розведення, українські військові мають відійти на відстань, яка дозволила б одразу повернутися назад у разі порушення домовленостей з боку проросійських бойовиків.

розведення сил на донбасі
Лінія розмежування на Донбасі / Інфографіка 24 каналу