Звідки оця жага до брехні?

Напевно від усвідомлення свого незаконного народження та бажання довести протилежне. Ось і приходиться кожен раз доводити як чужим, так і своїм право на грішне життя. Особливо витончено Кремль завжди брехав щодо України, її історії, яку привласнив, її еліти, яку віками зваблював собі на службу.

Особливо ненавидить Кремль самовідданих захисників України, адже саме вони не дають йому її загарбати.

І сьогодні свої оманливі методи Кремль не змінив. Коли Україна, нарешті, приступила до формування своїх Сил Спеціальних Операцій (ред. ССО), які здатні комплексно протистояти агресору в його оманливій й підлій гібридній війні, то Кремль таки збісився.

Він довгі роки, через свою агентуру, відтерміновував реалізацію самої ідеї ССО в Україні. При цьому вдавався як до її дискредитації, так і до дискредитації тих, хто прагнув в ім’я України її реалізувати. Деякий час це йому вдавалось. Та коли Кремль перейшов у відкритий наступ, анексувавши Крим і окупувавши частину Донбасу, то тепер ніщо і ніхто не зупинить патріотичні сили України в реалізації ідеї створення в найкоротші терміни ефективних ССО.

Та Кремль не заспокоюється й грає методом втравлювання персоналій, задіяних в процесі створення ССО. Під кремлівський приціл потрапив начальник Генерального штабу – Головнокомандувач ЗС України генерал армії В. Муженко, командувач управління ССО генерал-майор І.Луньов та перший заступник командувача ССО С. Кривоніс. Далі в хід пішла брудна брехня. Спершу, про нібито, професійну невідповідність займаним посадам керівників ССО. Цей фейк відразу розповсюдили російські ЗМІ, які на нього й чекали. Потім до брехні долучились нікому не відомі «експерти», «аналітики», що відпрацьовують гроші Кремля. Свою порцію бруду вкинули й вітчизняні недруги, що також за гроші облудно співають за кремлівськими нотами.

Недруги критикують гасло українських десантників «Ніхто крім нас!», вбивають клин між десантниками, спецназівцями й фахівцями інформаційно-психологічної війни в самих ССО, з метою спонукати керівництво держави до виведення частин ІПсО із складу ССО. Словом все робиться для того, щоб загальмувати процес формування ССО.

Потім кремлівська брехня стала ще цинічнішою. В мережі Інтернет з’явився текст так званого «відкритого листа» до Президента України нібито від першого заступника командувача ССО, який вимагав усунути з посад своїх прямих начальників, називаючи їх зрадниками. Тобто, кремлівський приціл вже наведено на вище керівництво ЗС України, з метою його пересварити, зробити ворогами. Такий відчайдушний крок агентури Кремля свідчить, що їх справи таки кепські і що Кремль дуже занепокоєний тим, що не може реально перешкодити формуванню ССО в ЗС України, як він це робив до цього.

Явно, що розпалити конфлікт всередині керівництва ЗС України Кремлю не вдається і від цього безсилля він ще більше шаленіє й буде шукати нові приводи, щодо нанесення удару черговою порцією брехні. Недавно появилась нова чергова брехня, що НГШ В. Муженко «розводить» натовських партнерів, даючи їм неправдиву інформацію про стан реформування ЗС України в цілому, та особливо, ССО. Це вже зроблено для того, щоб підірвати довіру наших західних партнерів щодо нашої цілеспрямованості на реформи в армії. Мовляв, раз армію не реформують, то й нічого надавати їм військову й фінансову допомогу.

Ну що ж, ми до такої відвертої брехні були готові, у нас вже виробився відповідний імунітет до неї. Скоро від своєї ж брехні Кремль буде страждати більше, аніж він розраховував нанести збитки іншій стороні, адже бумерангом кремлівські брехні щоразу будуть вдаряти по ньому самому. Для цього Україна й формує сучасні ССО.

Читайте також: Україна — це можливість для ЄС вирішити проблеми з мігрантами