Як вже всім відомо, майже одразу після загибелі курляйтера та втечі "Ташкента", саме останнього звинуватили в усіх смертних гріхах. Мовляв, сірий кардинал крав, різав та знищував, а Захарченко був святим. Зробили так для того, щоб прості уявлення простих смертних про окупаційно-колабораційну верхівку "ДНР" не були зруйновані, а пропагандистам не довелось пояснювати, що люди погано живуть через існування "республіки" як такої.

Читайте також: Росіяни готуються повернути Донбас: чому лінія партії стрімко розвернулась

А тут завезли нову альтернативну реальність – в усьому начебто винен Тимофєєв-"Ташкент". Але ж після такого "викриття" потрібно надати плебсу надію на вставання з колін, то ж Пушилін та компанія, затвердившись у своїх кріслах після кулуарних розбірок у Москві, почали руйнувати ціле "міністерство доходів та зборів", щоб заявити про створення "кардинально нового" інституту.

Насправді ж ніяких суттєвих реформ, окрім кадрових, не заплановано. Лише батальйон терористів, які були підпорядковані "мінздоху", передали у підпорядкування російської окупаційної армії, але те зробили через вимогу Кремля, а не заради налагодження життя у "ДНР".

Минулого тижня поліцейські та "працівники відділу внутрішньої безпеки" почали проводити масштабні рейди з викриття "корупціонерів". Затримали по різним даним від 10 до 20-ти "робітників" різного рангу. Деяких пакували безпосередньо у кабінетах, інших – на вулиці чи домівках. Під час обшуків майже у кожного, хто мав хоча б якийсь серйозний статус, знайшли чималі гроші: від 10 до 50-ти тисяч доларів та мільйони рублів.

Можна тільки уявити, скільки "натирили" Захар із "Ташкентом", якщо дрібні по їхнім міркам бюджетники ворочали такими сумами. І це при загальній збіднілості населення.

Що стоїть за цими затриманнями? Бажання показово покарати всіх, хто добре себе відчував при "попередниках", щоб кожен з працівників розумів, що Пушилін із легкістю зітре його у порошок, якщо тільки захоче. Фактично новий ватажок терористів вибудовує таку ж диктаторську вертикаль влади, яка була у Захарченка.

Читайте також: На Донбасі ватажки знову намагаються поділити владу

Його "аналог" Ташкента – уродженець Нікополя Євген Лавренов. Саме цьому колаборанту може посміхнутися вдача "заскочити" у соціальний ліфт та стати поважною людиною серед "пацанів". Правда, при цьому сам ліфт може обірватися чи вибухнути, про це він теж має пам'ятати.

Затриманим помічникам окупантів інкримінують корупційні злочини. Майже всіх посадять не тільки на підвал, але й у тюрми, бо справа показова, а за злочини "Ташкента" хтось має відповісти, а різниці для населення, хто саме це буде, немає.

Потрібні вироки та кадри з арештованими, щоб прості смертні почали вірити у добрі наміри нової "влади", майбутнє "дири" та кришталеву чесність колишнього діяча МММ Пушиліна. Такі справи...

Читайте також: Примирення російських кланів і візит Суркова до "ДНР" – негатив для України