Можливо, це пов'язано з місцевими виборами в Україні. Мовляв, росіян не влаштовують їхні результати. Таку думку в прямому ефірі 24 каналу висловив журналіст Денис Казанський, представник Донецької області у ТКГ.

Зверніть увагу Росія не наважиться на відкриту конфронтацію, – депутат про загострення на Донбасі

Він підкреслив, що проросійські сили отримали на цих виборах надто мало голосів. Казанський бачить певний зв'язок між загостренням на фронті та скандальним рішенням КСУ, яке вже викликало хвилю протестів.

"Рішення було за поданням депутатів з партії Медведчука, тобто фактично політиків, які пов'язані з Путіним, з Кремлем. Також ми бачимо загострення на Донбасі. Я це сприймаю як подвійну спробу розхитати ситуацію в країні", – пояснив представник Донеччини у ТКГ.

Крім цього, він зауважив, що раніше також звучали заклики збирати позачергове засідання ТКГ – після окремих загострень та заяв бойовиків, які обіцяли відкривати вогонь по позиціях. ЗСУ. Натомість зараз вони це зробили без попередження.

До чого зараз може готуватися Росія

На думку Казанського, Росія намагається у будь-якийс спосію спровокувати внутрішню нестабільність та кризу в Україні. Адже президент постійно говорить про важливість припинення вогню, про важливість перемир'я та режиму тиші.

Росіяни у такий спосіб намагаються показати, що Зеленський нічого не контролює. Певні люди в нашій країні можуть сприймати це як обман,
– зауважив журналіст.

"Мовляв, президент пообіцяв режим тиші і не зміг його забезпечити. Хоча, в даному випадку від президента мало що залежить", – додав він.