Справа в тому, що російські паскуди, що чіпляють собі на піджаки будь-яку яскраву брязкітку та називають це медаллю, масово заїжджали на Донбас у 2014-му. Тоді вони масово грабували, ґвалтували, а потім, коли ЗСУ почали боляче карати, втекли додому.

Читайте також: На хімічному підприємстві "Стирол" стався хімічний викид, є постраждалі

Втім, частина козаків осіла у глибокому тилу "ЛНР", де фактично заснувала свою "республіку". Брянку, Стаханов, Алчевськ, Красний Луч, Антрацит та Свердловськ терористи з Всевеликого війська Донського зробили своєю вотчиною, куди не заїжджали ані ГРУшники, ані ФСБшники. Данину вбивці та божевільні від своєї віри козачки виплачували своєму кураторові, голові російського кабміну Дмитру Медведєву.

Але впродовж всіх років окупації Микола Козіцин (ватажок козаків) зі своїм бандформуванням суттєво послабив позиції. Цих православних чортів буквально вичавили спочатку люди Плотницького, а потім – Пасічника. То ж, козаків у "ЛНР" стає все менше, а від їх бізнесу – контрабанди, торгівлі наркотиками та пограбувань не залишилось майже нічого. Наразі Медведєва можуть порадувати лише викупами за викрадених людей у тих містах, де ще сидять козаки. Але ж прем'єрові не сидіти на потоках з Донбасу якось не личить, то ж він умовив Суркова віддати йому на розтерзання частину "ДНР".

10 листопада минулого року за завданням свого кума-куратора курляйтер Захарченко видав "наказ" щодо створення "Приазовського козацького війська".

Але ж до Донецької області завозити російських козаків почали лише у лютому 2018-го. Втім, для посилення бандформування вирішили й оголосити набір з місцевих жителів (а чому б ні?). І тут Захарченко зазнав фіаско. Через численні повідомлення про тотальну мобілізацію, примусові відправки молоді до військкоматів, а також проведення "зборів резервістів" місцевих жителів охопила паніка.

Воювати не хоче ніхто, а тут – оголошення про набір у козацькі війська. Із обіцянками стабільних виплат грошей та не відправки на передові позиції (на фронт козаки не підуть, це ж не дівчат у темних провулках грабувати). І народ, на жаль, пішов. То ж Захарченкові вдалося те, чого не могли зробити російські пропагандисти та окупанти довгий час – особистий склад військ збільшується.

Активно формується так званий козацький полк Будьонівсько-Пролетарського району у Донецьку, а також Харцизька козацька сотня. За задумками терористів, люди Медведєва-Козіцина "нестимуть службу" у Харцизьку та Макіївці. Ці міста залишилися фактично без царька після загибелі Гіві, якого для картинки посадили наводити порядок у цій частині окупованих територій після захоплення Донецька. Кормився з цього Сурков.

Втім, наразі "Сомалійців" вже фактично знищили, перекинувши до гарячої ділянки фронту – промзони Авдіївки, а вакантне місце смотрящего займе людина Медведєва. Ось такий цікавий розклад, хоча він не обіцяє ніяких серйозних змін для російських окупантів. Прем'єр РФ знає своє місце, та навряд чи виступить проти наближених до Путіна людей. А от мирним жителям не позаздриш, оскільки козаки – рідкісні нелюди, які навіть гірші від кадирівців.

Читайте також: Чому жителів Донбасу масово женуть з Росії?