Як довго працювали підозрювані, невідомо, але до того, як правоохоронці викрили бізнес, кущі доросли до розміру більше зросту кремезного чоловіка.

Дивіться також Прямо у магазині: у Києві чоловік завдав колежанці по роботі 15 ударів ножем

За даними головного управління Національної поліціі Херсонської області, на полі канабісу, яке займало чималу площу прямо посеред лісу, виростили щонайменше дві тисячі кущів елітних сортів маріхуани.
поле конопель під Херсоном

Правоохоронці накрили величезне поле із наркотичними рослинами / Фото пресслужби МВС Херсонської області

Накривати незаконний бізнес у понеділок, 5 жовтня, поїхали працівники військової прокуратури Херсонського гарнізону Південного регіону, а також співробітники СБУ разом із слідчими поліції.

Рекордні здобутки

Правоохоронці вилучили весь посів заборонених для обігу рослин, вартість яких на чорному ринку сягає понад два мільйони доларів. Такого надврожаю затримані досягли через те, що встановили на території поля автоматичну систему поливу кущів, яка працювала від сонячних батарей.

Систему автополиву конопель забезпечували сонячні батареї / Фото пресслужби МВС Херсонської області

Поліцейські з’ясували, що до злочину причетні двоє жителів Луганської області віком 20 та 38 років. За місцями проживання фігурантів оперативники провели обшуки, під час яких вилучили канабіс, мобільні телефони та сім-картки,
- розповіли у МВС регіону.

Фігурантам відкритої за фактом злочину справи вже повідомили про підзрну. Обвинувачі наполягатимуть на обранні ним запобіжного заходу у вигляди перебуванні під вартою.

Якщо провину затриманих доведуть у суді, їх можуть посадити на сім років.