За інформацією аналітичного відділу ГІ "Права Справа", 12 липня 2017 року в Римі заплановано проведення конференції, яка буде проходити під антиукраїнськими гаслами. За задумом організаторів, робота конференції пройде в Palazzo Montecitorio, в якому засідає Палата депутатів Італії.

Для участі у конференції запрошені італійські депутати від партії "Брати Італії", а саме: Акілле Тотара, Мауріціо Марроне та Даніеле Макріс, який позиціонує себе, як "президент Італійського центру культури" самопроголошеної "ЛНР".

Читайте також: Смерть журналіста Роккеллі на Донбасі. Чи повязані прокуратура Італії, Росія і бойовики "ДНР"

Тотаро відомий тим, що 7 лютого передав прем'єр-міністру Італії Паоло Джентоліні "звернення" ватажків так званих "Народних рад" "Л/ДНР" по мирному врегулюванню ситуації і припинення війни в Донбасі.

Мауріціо Марроне – уродженець міста Турин. З відзнакою закінчив класичну гімназію у сфері права. Марроне є членом правої партії "Брати Італії-Національний альянс". За інформацією італійських ЗМІ, він підтримує Fuan – студентську організацію неофашистської партії "Італійський соціальний рух". Марроне є муніципальним депутатом провінції П'ємонт.

У 2016 році Марроне без узгодження з українською стороною відвідав окуповані проросійськими бойовиками населені пункти Хрящувате, Новосвітлівка, Краснодон і Луганськ. Під час прес-конференції в окупованому Луганську він заявив, що хоче відкрити в П'ємонті представництво так званої "ЛНР", яке буде діяти на громадських засадах.

Звертає на себе увагу той факт, що для участі у роботі конференції запрошена громадянка РФ Ірина Осипова - президент асоціації "Рим" (Російська – Італійська молодь). Асоціація "РИМ", яку очолює Осипова проводить публічні акції на підтримку так званих "ЛНР" і "ДНР". Сама Осипова тісно пов'язана з партією "Брати Італії" і є помічником глави партії Джорджії Мелоне.

Під час роботи конференції планується обговорення кількох тем, які будуть носити виключно антиукраїнське забарвлення. Також передбачається обговорення питання про начебто недотримання ЗСУ Мінських домовленостей і порушення українською стороною взятих на себе зобов'язань щодо припинення вогню, і відведення важкої техніки та військових підрозділів в районі Станиці Луганської.

Примітно, що можливе проведення конференції в Римі відбувається на тлі затримання італійськими правоохоронцями українського військовослужбовця Марківа за підозрою в причетності до загибелі у 2014 році на Донбасі журналіста Роккеллі.

Вимагаю вжити негайних заходів по лінії СБУ та МЗС України з метою недопущення проведення в Римі антиукраїнської конференції. Сам факт проведення конференції буде використаний російськими спецслужбами в якості інформаційного приводу для створення негативного іміджу України як всередині самої Італії, так і за її межами.

Довідка

"Брати Італії – Національний альянс" (італ. Fratelli d'Italia – Alleanza Nazionale) – італійська політична партія націоналістично-консервативного спрямування. До лютого 2014 року мала назву Брати Італії – Національний правий центр (Fratelli d'Italia – Centrodestra Nazionale).

Читайте також: Затримання українського бійця італійцями – доказ вірності Італії Путіну