"Мені це дуже шкода говорити, бо в 2005-2008 роках ми фактично витіснили з території України "злодіїв в законі" і кримінальних авторитетів. Але зараз все це повертається разом з духом кучмізма і втручається, або вже бере активну участь в політичних та економічних процесах в державі", - сказав Луценко.

"Сьогодні кримінальний авторитет з міста Єнакієве "Юра Єнакієвський" є найвпливовішою фігурою українського політикуму ... Саме він сьогодні регулює дуже багато економічних і політичних процесів в Україні ... Методи цього "регулювання" традиційні для кримінального середовища", - розповів Луценко.

Окрім того, за словами Луценка активізувала свою діяльність найкривавіша в історії України банда Гіві Немсадзе, проти якого нещодавно прокуратура закрила кримінальну справу. "В результаті він отримав амністію і сьогодні відновив свою активну діяльність в Донецькому регіоні", - зазначив екс-міністр.

"Аналогічно - з-за кордону повернувся розгромлений у 2005-2006 роках кримінальний авторитет Дніпропетровська "Нарік", і ми бачимо у Дніпропетровську вже наслідки - вибухи, рекет, рейдерство...", - зазначив Луценко.

"У списках Партії регіонів в Одеську міськраду, іде активний представник "Ангела". Нагадаю, що на рахунку цієї групи 47 трупів, 7 з яких замовлені прямо з тюрми. До того ж два злочини були скоєні цією бандою проти слідчої з особливо важливих справ Генеральної прокуратури Галини Климович", - сказав Луценко.

"Київщині до обласної ради за списками Партії регіонів балотується людина з кримінальним минулим Юрій Цикаленко. В біографії цієї особи безліч статей Кримінального кодексу", - зазначив Луценко.

"Таких прикладів можна наводити багато. Я не хочу сказати, що всі ці люди ідуть по списках тієї чи іншої партії. Мова йде про реабілітацію тих банд, на рахунку яких десятки трупів", - наголосив Луценко.