Що це означає?

Такі села, як Малехів чи Зашків, не можуть заплатити за послуги. А це критично важливо, бо йдеться про питання опалення та світла в дитячих садках, амбулаторіях, питання зовнішнього освітлення на вулицях і вивезення сміття тощо. А ще – комунальні працівники сіл опинилися без нарахованої зарплати за листопад.

Зверніть увагу! Садового хочуть усунути від керівництва Львовом: що треба розуміти про скандальне рішення ТВК

Подякуємо за все це міській ТВК і новообраним депутатам, які повелися на вчорашній театр абсурду. Зрозуміло, що замовників учорашніх зборів цікавила лише тільки політична помста за програш Синютки у другому турі виборів голови Львівської ОТГ. Ніхто не думав про наслідки таких дій для людей і громад.

Очевидно, не було діла і до реорганізації у зв'язку зі створенням Львівської ОТГ, яку закон вимагає ухвалити на першому ж зібранні. Не думали про юридичні нюанси, цікавили лише якісь ефемерні посади в президії.

Тепер трохи юридичних тлумачень

Формування Львівської ОТГ відбувалось не на підставі Закону "Про добровільне об'єднання територіальних громад", а відповідно до закону "Про місцеве самоврядування в Україні". А отже, саме законопроєкт № 3651-д, який ухвалили 17 листопада 2020 і який ще перебуває на підписі в президента, врегульовує всі нюанси реорганізації місцевих рад сіл і селищ, які приєднались для формування об'єднаних громад. Якийсь тиждень-два часу, поки президент підпише закон. Але депутатам не терпілося…

Що маємо на сьогодні?

Виконкоми приєднаних громад наче й працюють, але всі рішення підписували голови. А вони втратили свої повноваження. Водночас Львів теж не перебрав повноважень і не може, наприклад, оплачувати рахунки приєднаних громад. Тобто фактично діяльність у селах паралізована.

Рекомендуємо! Працюватимуть на інтереси місцевих князьків: "Голос" відреагував на сесію депутатів ЛМР

Що робити?

Політичне замовлення й наказ від "дяді" виконано, а розгрібати все, грубо кажучи, мають виконавчі органи Львівської міськради. І як це зробити, наразі невідомо.

Джерело: Facebook