Його вартість на наркоринку близько 3,5 мільйонів гривень. Оперативників СБУ вразили як масштаби зібраного зілля, так і відпрацьована схема повного циклу виробництва.

"Нами ліквідоване організоване злочинне угрупування, яке організувало повний цикл виробництва наркотику, від посівів, кроплення, вирощування, переробка, пакування, в ось такі діжки. Також викрили лабораторію, яка розміщувалася в сауні, там проводилася сушка цієї речовини", - каже керівник прес-служби УСБУ в Івано-Франківській обл. Марія Римар.

Всі господарські приміщення організованого злочинного угрупування були буквально забиті розвішаними для просушки двометровими рослинами каннабісу. Правоохоронці два дні вивозили зілля. Як з’ясувалося, зловмисники - місцеві мешканці - працювали під прикриттям рибгосподарства. Власник та директор його і був головним у цьому наркокартелі.

"Навряд чи мешканці не знали про такі дії ,але ніхто не звертався. Частково їх можна зрозуміти, адже в затриманого вилучено крім наркотиків ще й цілий арсенал зброї, автомат Калашникова, набої", - каже керівник прес-служби УСБУ в Івано-Франківській обл. Марія Римар.

Сільський голова запевняє, - сам був шокований розмахом наркотичного бізнесу. Про жодні незаконні дії не здогадувався, адже місцевий підприємець справно сплачував усі податки.

Керівника організованої злочинної групи затримали. Порушено кримінальну справу за кількома статтями. Злочинцю загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.