Одна з автівок – медичний евакуатор, для неї ми придбали та встановили спеціальну конструкцію для завантаження медичних нош. Крім того, втрапили у наші руки і два Форди – із тих трьох, які ми, волонтери People’s Project, передали на фронт іще минулого року.


Керівник People’s Project Максим Рябоконь та добрий дух професійної майстерні Дядя Ваня

Першому Форду (це той самісінький, у якого дорогою відірвався бампер) наварили спеціальну платформу та опори: можна буде встановити, наприклад, певний серйозний калібр і використовувати машину як сучасну високомобільну тачанку. Підскочив – розклався за долі секунди – стер ворога з лиця землі – і зник, доки ворожа артилерія ще й не прокинулась. Цю машину ми покажемо вам дещо пізніше: на момент зйомки з автівкою саме завершували роботи, тож ми не стали дратувати майстрів і лізти під руку із камерами.

А ось і друга машина. Ходову частину дещо адаптували під умови осіннього бездоріжжя. Автівку істотно припідняли, для чого використали спеціально замовлені комплекти для ліфтингу, обновили колеса. Змін зазнав і кузов машини. На платформі ще минулої осені встановили броньоване укриття. Нині ж, завдяки ветерану АТО і людині з прямими хорошими руками Івану Савельєву, знаному як Дядя Ваня, на автівку встановили прецизійну турель дистанційного керування під великокаліберний кулемет. Крім того, з туреллю сусідить і професійний тепловізор: така машинка знайде і гарантовано знищить ціль на максимальній дистанції стрільби за будь-яких умов. А щоб ворога можна було виявити заздалегідь, на машину встановили і телескопічну штангу, яку вінчає високоточна оптика. Така штука, кажуть майстри, дає огляд на чотири кілометри навколо.

В скорому часі автівки рушать назад, до Морпіхів, і коли ті вийдуть на нові позиції, Форди і далі служитимуть їм вірою і правдою. Значну частину витрат, які ми понесли у ході роботи з авто, оплачено у рамках проекту "Захисники Маріуполя", лише от із турелями ми традиційно працюємо в рамках проекту "Оперативне реагування" – ви завжди зможете відстежити рух коштів за проектом у звітах. Саме ваші пожертви дозволяють нам, волонтерам People’s Project, і далі здійснювати оперативні закупівлі для наших військових. Війна триває – наша з вами допомога Армії і досі вкрай актуальна.

Читайте також: Ледь не втратили ноги. ОУНівець та сапер розповіли про поранення