Послідовна цивілізована діяльність тут завжди була заздалегідь приречена на поразку.

Читайте також: Поліція вперше прокоментувала вибух в суді у Нікополі

Так було з Януковичем. Так було в цілому із зміною стратегічного вектору на європейський. Так було з містами і територіями, які вдалося зберегти та відбити. Так залишається і досі.

Суди Лінча над політиками, ментами і злочинцями, як і будь-які "насильницькі методи", зазвичай засуджують дві групи людей.

Перші щиро вважають подібні явища неприпустимими.

Другі воліли б вчинити із своїми кривдниками точно так само, але просто банально бояться. А тому увесь час, вже чотири роки намагаються обдурити і переконати самих себе, що самосуд не припустимий і покаранням злочинців має займатися виключно якась абстрактна держава. Аби приглушити свій внутрішній сором за власну бездіяльність у багатьох подібних ситуаціях.

При тому представників другої категорії значно більше. І вони, на відміну від щирих поціновувачів законності, не мають ніякого морального права засуджувати тих, хто наважується на самосуд. Адже насправді хоча б у глибині душі заздрять і захоплюються ними.

Ми любимо виправдовувати свою власну бездіяльність словами про те, що ніби "будуємо правову державу". Від того нам стає дещо легше на душі. Але насправді ми просто боїмося помститися.

Соромимося нарешті сказати самі собі правду й визнати, що ця абстрактна держава нікого карати не буде. А отже, і визнати свою остаточну поразку.

Читайте також: Міжнародні експерти занепокоєні ситуацією з антикорупційними органами та підслідністю в Україні