Отже, на Камп Ноу "Валенсія" сьогодні гратиме у ранзі лідера Прімери. Ches чудово стартували в чемпіонаті, у шести стартових матчах втративши лише два очки. Емері вправно вибудовує гру своєї оновленої влітку команди, звертаючи увагу не лише на ігрові аспекти. Для тренера важливо, щоб у клубі не було жодних протиріч та поділу на групи, чим "Валенсія" хворіла до його приходу кілька років поспіль. Для того, щоб трохи відпочити від рутинних тренувань, футболісти серед тижня зібрались разом поплавати на яхті, скориставшись паузою між матчами першості. Дамоклів меч у вигляді боргів клубу ніби вже не так тяжіє — розмір боргу скоротився із 550 до 400 мільйонів євро. Команда на старті сезону демонструє змістовний футбол, має достатню ширину складу, тому в Іспанії небезпідставно чекають на суперматч-partidaso. Увечері в Барселоні прогнозують дощ, отже битва повинна бути за всіма законами жанру. Ніби нелогічно трохи чекати перемоги від ще недобудованої та незагартованої команди над явно міцнішими противниками, проте якщо у таборі суперників не все гаразд, чому б цим не скористатися? Тим паче у таборі "Валенсія" усі синхронно заявляють, що команда їде до столиці Каталонії за перемогою.

Не на користь "Валенсії" той факт, що два матчі із важкими суперниками на старті сезону команда не виграла. Із мадридським "Атлетіко" ches врятувались наприкінці матчу, а із "МЮ" зазнали поразки, пропустивши за кілька хвилин до кінця зустрічі. Ще один нелегкий матч проти "Барселони" має показати чи випадково команда Емері знаходиться на вершині турнірної таблиці. Між іншим, у трьох останніх матчах на "Камп Ноу" "Валенсія" програла із загальним рахунком 0:13 (09/10 3:0; 08/09 4:0; 07/08 6:0). Щоправда "Барса" на "Местальї" в останніх двох зустрічах не виграла жодного разу (09/10 0:0; 08/09 2:2).

Іспанська газета marca прогнозує, що проти cules "Валенсія" обере схему гри 4-2-3-1:

Сесар

Бруно Коста Наварро Матью

Фернадес Албелда

Пабло Мата Вісенте

Адуріц

Barcelona v Valencia - La Liga

"Валенсія" перед минулорічним матчем проти "Барси". Із цих футболістів сьогодні на полі Камп Ноу побачимо максимум шістьох

"Барселона" в цьому сезоні досить несподівано невдало грає на власному полі. В трьох матчах лише одна перемога над "Спортінгом", нічия із "Мальоркою" та поразка від "Еркулеса". Мабуть не варто шукати в цьому якусь системність, хоча якраз завдяки цим невдалим іграм в черговому матчі на рідній арені підопічні Гвардіоли не лише гратимуть із сильним суперником, а й проти самих себе. Від того наскільки "Барселона" сама себе переборе також залежатиме зміст та підсумок поєдинку.

Щодо стартового складу marca малює таку схему:

Вальдес

Алвес Пуйоль Піке Максвел

Іньєста Бускетс Кейта

Мессі Вілья Педро

Barcelona v Panathinaikos FC - UEFA Champions League

"Барселона" ймовірно зіграє без Абідаля та Хаві

Безумовно багато у матчі залежатиме від Ліонеля Мессі. Аргентинець знову зганьбився у національній збірній — команда Серхіо Батісти програла товариський матч Японії. Всі хвалили футболіста після розгрому чемпіонів світу, проте у матчі проти Японії він знову зіграв непереконливо. Хоча Мессі вже привчив до такого циклу своїх виступів: феєрія у "Барсі" чергується із сірістю у альбі-селестес.

Valencia v Barcelona - La Liga

Мессі проти Албелди у минулорічному матчі на Камп Ноу

Від того, хто обере вірнішу тактику також багато залежить. Слово тренерам:

"Ми їдемо до Барселони за перемогою і цей намір не є блефом. Хочемо покращити гру у всіх аспектах, один із яких є здобуття перемоги на Камп Ноу. Наша основна зброя та найкращі якості обов’язково будуть присутні на полі. Ми ставимося до "Барселони" із повагою, але не боїмося її. Нас чекає гра із великою командою і тому маємо можливість здобути видатну перемогу. Гравці прагнутимуть продемонструвати свій стиль та індивідуальність. На поле вийдемо лише із думками про перемогу". Унаї Емері

"Валенсія дуже добре укомплектувалась цього літа та має чудового тренера. Це команда, яка може стати хорошим імпульсом для "Реалу" та "Барселони" в цьому сезоні". Пеп Гвардіола

Унай Емері, на прес-конференції.Pep Guardiola, durante la rueda de prensa de este viernes.

Гра безумовно буде особливою для Давіда Вільї. Саме виступаючи у "Валенсії" Вілья досяг міжнародного визнання. Maravilla провів у команді п’ять сезонів — 166 матчів та 107 голів. Проте у матчі проти колишньої команди Вілья залишить сентименти поза полем та гратиме як професіонал: "Це буде особлива гра. Я повинен буду забивати команді, якій віддав п'ять років свого життя. Я люблю "Валенсію", але тільки за межами поля. У цьому матчі місця для любові не буде". Серед екс-партнерів найбільше відчуває брак Вільї на футбольному полі Хуан Мата: "Сумно дивитись на Вілью в футболці іншого клубу, він великий гравець і мій чудовий друг, але у матчі думатиму лише як перемогти". Протистояння двох чемпіонів світу та екс-партнерів по "Валенсії" одна із пікантних окрас поєдинку.

Atletico Madrid v Barcelona - La LigaAtletico Madrid v Valencia - La Liga

Ще одна gran дуель навряд чи відбудеться. Два фундаментальних гравці обох команд у середній лінії, ймовірно, розпочнуть гру на лаві запасних. Евер Банега нарешті у минулому сезоні заграв так, як грав у аргентинській "Боці", ставши одним із лідерів "Валенсії". Проте прикра травма на початку цього сезону змусила гравця вже пропустити місяць без футболу. До матчу проти "Барси" Евер готувався у загальній групі, хоча навряд чи вийде на поле із перших хвилин — у такій битві повинні грати ті, хто готовий на сто відсотків. У "Барси" під питанням учать у матчі Хаві. Півзахисник пропустив два матчі національної збірної, а участь його у поєдинку проти "Валенсії" під питанням. Досить цікаво, та за словами Пепа, Хаві сам вирішить чи гратиме у матчі.

Atletico Madrid v Valencia - La LigaRacing Santander v Barcelona - La Liga

У ches травмовані також Хоакін, Мадуро, Мігель та Фегулі. До матчу проти "Барси" не готувались також Чорі Домінгес та Анхел Деальберт. Натомість у "Барси" травмованих вже немає. Останній, хто виписаний із лазарету — Педро Родрігес.

Що цікаво букмекери не вірять у перемогу "Валенсії", навіть нічия на їх думку мало ймовірна:

1: 1.38 | X: 4.69 | 2: 7.74

Онлайн-трансляція матчу на нашому сайті тут