Судді Лозінського

У 2011 році на той час нардепа Лозінського за рішенням суду посадили на 15 років за вбивство. Однак вже через два роки Вищий спецсуд перекваліфікував вбивство на хуліганство і тяжкі тілесні.

Читайте також Я не бачу виходу з цього тунелю: на що прирекла себе Кіровоградщина

Рішення ухвалили судді Лоліта Романець, Наталя Марчук та Юрій Фурик. У 2017 році Романець і Марчук подались до Верховного Суду. Врешті Марчук перемогла на конкурсі попри питання до її доброчесності.

У травні 2019 року суддя Марія Сазонова з Дніпровського райсуду достроково зняла судимість з Лозінського. Згодом її рішення підтримала апеляція, а потім – новий Верховний Суд у складі колегії суддів Василя Огурецького, В'ячеслава Маринича і нашої "знайомої" Наталі Марчук.

До того, як стати суддею Верховного Суду Маринич працював в Апеляційному суді в Рівному, і "прославився" тим, що поновив на посаді поліцейського, який "кришував" бурштиновий бізнес.

Огурецький до Верховного Суду працював в Апеляційному суді в Донецьку. В 2013 році він "скосив" строк засудженому, який насмерть збив двох пішоходів, а потім брехав про це рішення на співбесіді до Верховного Суду.

Рекомендуємо Лозінський, якого судили за вбивство, переміг на місцевих виборах, – ЗМІ

Якби Вища кваліфкомісія суддів і Вища рада правосуддя належно виконували свої обов'язки, цих суддів у Верховному Суді б не було. І результати виборів можливо були б іншими.

Аторка: Галина Чижик, експертка Центру протидії корупції