Медвєдєв зупинив свій вибір на віце-прем'єрі, главі апарату уряду РФ Сергієві Собяніну. Як повідомляють російські ЗМІ, Мосміськдума визначить дату затвердження кандидатури Собяніна на посаді мера столиці 18 жовтня.

Раніше сьогодні, 15 жовтня, російський державний телеканал "Росія 24" оголосив, що президент Дмитро Медвєдєв обрав Сергія Собяніна в якості кандидата у столичні градоначальники. Проте потім видалив дане повідомлення з сайту, назвавши його "технічною помилкою". Після цього інциденту прес-секретар президента РФ Наталія Тімакова не підтвердила інформацію про вибір Дмитром Медвєдєвим кандидата в мери Москви і порадила дочекатися офіційного повідомлення.

Партія влади "Єдина Росія" минулої суботи, 9 жовтня, подала на схвалення Дмитру Медвєдєву чотирьох кандидатів на пост московського градоначальника. Це віце-прем'єр Росії Сергій Собянін, міністр транспорту Ігор Левітін, губернатор Нижегородської області Валерій Шанцев і перший заступник мера Москви Людмила Швецова.

Рішення про те, хто саме стане мером Москви, має бути прийняте у встановлені законом 10 днів — тобто у президента Медвєдєва є час до вівторка, 19 жовтня.