Це трапилося наприкінці засідання парламенту, передає 24 канал. До цього колега Юрченка Євгенія Кравчук повідомляла, що він сам написав заяву на вихід із фракції 15 вересня.

Дивіться також Я радий, що затримали "слугу народу", він обов'язково сяде, – Зеленський про Юрченка

Відповідно до частини 3 статті 60 регламенту Верховної ради України та згідно з рішенням депутатської фракції політичної партії "Слуга народу" від 14 вересня 2020 року, повідомляю про виключення зі складу фракції народного депутата України Юрченка Олександра Миколайовича,
– сказав по закінченню засідання парламенту Стефанчук.

Справа Юрченка: коротко

  • Виходу Юрченка з фракції передував неабиякий корупційний скандал.
  • Річ у тім, що НАБУ опублікувало відео, на якому детектив під прикриттям передає 13 тисяч доларів помічнику Юрченка. Ймовірно, що хабар посередник повинен був передати своєму керівнику.
  • Як відомо, ці гроші нардепу начебто заплатили за внесення змін у законодавство про побутові відходи. Також зазначали, що згодом мали додати ще 200 тисяч доларів.
  • В Офісі генпрокурора спочатку заявили, що інформація про причетність Юрченка до хабарництва провокативна. Казали, що відомство не отримувало матеріалів по цій справі.
  • Вже 17 вересня Венедіктова повідомила, що підозру Юрченку таки підписала. Відомо, що прокурори клопотатимуть про тримання під вартою.